måndag 22 september 2008

Jag och min pipa


Någon gång i livet ska jag börja röka pipa. Givetvis ska jag endast dra gigantiska munbloss. När jag sitter där i mitt tobaksmoln ska jag komma på en bra förklaring till vad som är skillnaden mellan att höger- och vänsterklicka. Det är PC det som rör till det med två knappar på musen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med klickandet är helt rätt...fram tills man är fyra år är det bättre med bara en knapp, så de inte rör ihop det fullständigt med TVÅ knappar som dessutom har lika funktioner...

Patricia sa...

Precis, varför göra två knappar som har samma funktion?

Anonym sa...

Stjärt...skrev fel...skäms..."olika" ska det givetvis vara....helt seriöst så är det det värsta med apple...bara en knapp...man blir tokig. Man ska visst hålla in nån extra knapp på tangentbordet för att få samma funktion...suck..

Uffe sa...

Emil:
Det funkar alldeles utmärkt att koppla in en mus med två knappar på en mac (inte Apple). Det kallas för valfrihet och är rätt schyst.

Har man en hyfsat ny bärbar mac så har man bara en knapp men håller istället två fingrar på styrplattan för att få till motsvarigheten till ett högerklick.

Hur menar du att det är sämre än på Microsoft (PC)?

Anonym sa...

Ja man kan hit o dit hel tiden säger alla mac-användare....men hur det än är, så varje gång jag lånare en mac, så finns bara en knapp, kan inte skriva @, måste krångla ner grejer i papperskorgen istället för att trycka på "delete", kan inte installera de program jag vill ha...så det finns väl en anledning till att 95% av alla datorer är PC...

men P, jag kanske borde börja blogga jag med...jag har visst saker som upprör mig som jag skulle behöva ventilera med omvärden =)

Uffe sa...

Emil: Man får räkna med ett slött operativsystem, virus, konstiga felmeddelanden och att datorn inte fungerar. Men man får ha PC. Det är ok.

Anonym sa...

Det kallas: "trade off"...väga för- och nackdelar.

Patricia sa...

Uffe, håller med dig hela vägen.

Emil, jag tycker verkligen inte att du ska börja blogga. (här använder jag alltså omvänd psykologi för att få Emil att börja blogga. Han är en envis en så vi får se om det fungerar. Men säg ingenting till honom).

Uffe sa...

Emil:
"så det finns väl en anledning till att 95% av alla datorer är PC..."

Jag ställer samma fråga som min mamma brukade ställa: Om dina kompisar hoppade från en bro, skulle du då hoppa efter? ;)

Anonym sa...

Jajamen! Men, troligtvist skulle det vara jag som hoppade först...

Uffe sa...

Emil:
Nähä du! Den som hoppar först motiverar sig aldrig med att 95% av världen gör på ett visst sätt :)

Anonym sa...

Känns inte som att det är samma sak...att hoppa från en bro, använda PC/mac...ganska långsökt likhet...vet knappt vad jag ska dra för slutsats