tisdag 21 augusti 2007

It's time for the bömb

Det börjar snart bli dags för mig att släppa bomben för mina Jehovas Vittnen kompisar. De är ett äldre par som har besökt mig några gånger. De kommer med några veckors mellanrum. Frågar hur barnen mår, läser lite ur sin bibel, ger mig några färgglada traktat.
Men som sagt så måste jag nog göra dem besvikna nästa gång och tala om att de kommer aldrig att kunna omvända mig. Det är liksom kört va. Jag undrar om de blir ledsna?

2 kommentarer:

Z sa...

Kul att du varit så sjysst att du talat med dem istället för att argt slänga ut dem.

De kanske känner sig ensamma och stressade för att de tror att de inte kan komma till himlen om de inte omvänder ett visst antal personer. Jag kan förstå deras oro; hade känt mig helt totalnojig i en såddan situation.

En grej du kan säga om du är kristen:
Jag tror att Jesus är Gud. Gör inte ni det?
Det är liksom just där skon klämmer:
De tror inte att Gud är treenig, utan att Jesus bara är en fantastisk person med en stor gåva.

Det som gör mig så säker på min Treeniga tro är just att frukterna från gnostiker-religioner (t ex Jehovas Vittnen) inte alls verkar trevliga, utan mest stressade och isolerade/världsfrånvända.
Dessutom avbryter missionärerna ofta en när man ställer frågor eller förklarar sin egen ståndpunkt. De verkar inte säkra på vad det är som Vittnena står för.

(Detta är en stor anledning till att jag tror att Jesus är Gud)

Patricia sa...

Det verkar onekligen otroligt pressat att vara tvungen att omvända andra för att garantera sin biljett till himlen. Galet.