tisdag 29 juli 2008

Jag är på avvänjning


Maken frågade om livet på landet (se nedan *host. host*) och om jag uppskattade det. Jag svarade att det är mycket bra, bara lite väl mycket gräs att klippa (se nedan *host, host*) och så har jag dator abstinens. Jo, men det är väl bra att vänja sig av en smula blev hans svar. Jag kunde inte annat än hålla med. Tio minuter senare sitter han i sängen med en mac och jag får lomma iväg till min alkov med dagens JP.

fredag 25 juli 2008


Gräset behöver klippas och sängbolstren vädras så det blev en tur till landet. Nu ska vi grilla på inre borggården.

torsdag 24 juli 2008

Morgon på camping


I tältet eller husvagnen ligger det någon och snarkar ljudligt. Men det ska vi nog snart sätta stopp för, för nu är vi vakna. På med Foppatofflorna, en ny dag har grytt.

onsdag 23 juli 2008


Äsch också...

Campingplatser ger mig ångest light. Men här är vi igen. Det är bara att bita ihop, glo tillbaka och ta på sig Foppatofflorna.

måndag 21 juli 2008

Ernst som Bosse Bildoktorn

Ernst var på tv ikväll. Ernst, mannen som på nakna fötter vandrat rakt in i den svenska folksjälen. Där har han slagit läger och inreder vår självkänsla med organiska mönster. Jag tycker om Ernst. Det är jag och en stor majoritet av Sveriges medelålders kvinnor och män. Våra barn avgudar Björn Gustafsson, vi Ernst.

Samtidigt är det något hos Ernst som skrämmer skiten ur min svenska folksjäl. Män som går barfota och vinglar fram på en gammal damcykel på svenska grusvägar, män som syr överdrag till stora saccosäckar och har ett språk som är så målande att varje svensklärare skulle sälja sin folksjäl för att få ha en sådan som Ernst som elev, sådana män skrämmer mig.

Jag måste fråga mig varför? Är jag så djupt rotad i de stereotypa bilderna av manligt och kvinnligt att jag blir rädd för män som Ernst men kan relatera till män som Bosse Bildoktorn? Om Bosse Bildoktorn varit Ernst i den bemärkelsen att han kuskat land och rike runt, barfota givetvis, för att inreda och fixa, skulle han då ha blivit utnämnd till Sveriges sexigaste man?
Eller om Ernst meckat med Sveriges bilar, var hade han då varit idag? Finns det ytterligare förnamn på fem bokstäver som endast innehåller en vokal? Mystiskt.

söndag 20 juli 2008

Mackunskap mitt på ljusa dan'


Jag har fått en alldeles egen Mac. Det är kärlek och lycka mellan oss. Jag älskar Mac nu när jag vågat lämna mitt liv med PC bakom mig. Det är fortfarande många nya och underbara saker som jag måste sätta mig in i men jag hanterar läget.

En liten detalj som jag fortfarande inte lyckats klura ut är den hur jag markerar till exempel fler än en bild fast inte alla. Vissa utvalda ni vet. Så jag frågade min make, Macgurun om hjälp. Hur gör jag?

- Vaddå gör? Det är bara att markera de bilder du vill ha.

Det är sådant här som får mig att känna mig som en dataidiot.

lördag 19 juli 2008

Danska och tyska är väl samma sak eller?

Jag har de senaste femton minuterna suttit och tittat på programmet "Kriminaljouren" på SVT 1. Först nu inser jag att det inte är danska de pratar, det är tyska... Jag vet inte riktigt om jag ska bli orolig eller låtsas som ingenting. Jag menar tyska och danska är snarlikt, eller hur? Jag låtsas som ingenting.

Jag, ett dataproffs

Min mamma är här. Hon kollade sin mejl och jag lämnade henne ensam med datorn.
Hon kom ut till mig i trädgården och sa att hon inte lyckats komma ut från sin hemsida. Hon menade också att hon försökt på alla möjliga sätt.

Nu när jag tittade till datorn så stod hennes mejl öppen. Mamma hade uppenbarligen prövat alla sätt att logga ut på utom att just klicka på logga ut. Det är sådant här som får mig att känna mig som ett dataproffs.

fredag 18 juli 2008

Varning


Jag vill höja ett varningens finger angående Vanilj Brioche. Om du inte har ätit det än så håll dig borta. Den är livsfarligt god och jag kommer lägga på mig x antal kilon för när det gäller Vanilj Brioche har jag ingen som helst karaktär.

Vad finns det för andra alternativ?

Nu har jag bevis på att detta med "på beloppet" förvirrar kunderna. Häromdagen stod jag i kön på Coop och framför mig skulle en yngling betala sin läsk.

Kassörskan: På beloppet?
Ynglingen: Va?
Kassörskan: Vill du ha på beloppet?
Ynglingen: Men alltså....hur brukar andra göra?
Kassörskan: Det beror ju på om du vill ha mer pengar tillbaka.
Ynglingen: Mer pengar tillbaka??
Kompisen: Ja, om du handlar för femtiokronor kan du be att betala etthundrakronor och få femtio tillbaka i kontanter...
Ynglingen: Men vad har jag för andra alternativ? *panikslagen*
Kassörskan: På beloppet då alltså? *ler*
Ynglingen: *rodnar kraftigt*

torsdag 17 juli 2008

Morgonstund har guld i mund

Jag blev väckt i morse utav att 8- åringen petade på mig. Med grus i ögonen och knappt vid medvetande försökte jag förstå vad som utspelades vid sidan av min säng.

Där stod som sagt min äldsta dotter och höll upp en skylt där det stod:

"kan jag få spela Horse adverured om jag har Lurar?" (Horse adventures är ett dataspel)

Jag: Öööhhh, va.....? Jo, jaaaaa.....nej, inte utan lurar.

Nästa skylt:

"Var är Lurarna?"

Jag: Ööööhhhhh, va.....? Titta.....eh.....titta där nere....

Nästa skylt:

"TACK!"

Sorti.

onsdag 16 juli 2008

Lillebror vs storasyster


Jag har umgåtts med min lillebror i några dagar. Det har inte blivit så mycket utav den varan de senaste femton åren. Anledningen är egentligen ingen annan än den att vi har bott långt ifrån varandra.

Det är fascinerande hur lätt man faller in i gamla mönster och de roller vi hade när vi var små. I vårt fall innebär det att han retar mig och jag blir sur och börjar slåss. Jo, faktiskt, trots mina trettiotreår och han trots sina trettioår. Det är kärlek och som sagt mycket fascinerande. Han har åtminstone inte frågat mig var mina bröst tagit vägen...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Cilla. Min första utmaning någonsin!
Först reglerna:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i
deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
• Hjälpa 8- åringen att hitta online spel som handlar om hästar.
• Hjälpa mamma att packa upp sina flyttlådor.
• Umgås med mina Karlstadkusiner.
• Trimma allt gräs i trädgården (det är mycket jobb med en trädgård...)
• Äta en glass i hamnen.
(Hur ska jag hinna med allt?)

Vad gjorde du för 10 år sedan?
• Jag bodde på Gotland och levde mitt första år som gift. Jag jobbade i ett kafé och en second hand butik och hade hur mycket acne som helst, usch.

Ställen du bott på?
Karlstad (Lamberget, Herrhagen, Lamberget igen och sedan tillbaka på Herrhagen...)
Stockholm, Täby (hatade det)
Karlstad (Lamberget, Herrhagen)
Stockholm (Saltsjö- Boo och sedan egen lya inne vid Observatorielunden. Kärlek!)
Visby (Det finns ingen plats som Visby)
Jönköping och nu i min lilla underbara stad vid Vättern.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
• Renovera huset och anlita någon att göra det.
• Köpa hus åt alla våra syskon och försörja våra mammor.
• Byta tak på Västanåslott (det läcker visst)
• Shop 'til I drop.
• Åka tillbaka till Hawaii och ta med hela släkten.

Jag utmanar:
Uffe. Det betyder att du måste börja blogga igen.
Annica
Z
Tingeling
Tjockalocka
Jonna. Trots det faktum att du har sommarlov.

måndag 14 juli 2008

Ett möte

Precis hemkommen från min hemstad. Jag gick en sväng på Bergviksköpcentrum och följande scenario utspelade sig:

Någon: Nämän...såg jag rätt?
Jag känner en hand på min axel. Vänder mig om och ser en gammal kompis.
Jag: Hej...
Någon: *blir helt plötsligt typ blyg och slutar prata*
Jag: Eh...hur är det?
Någon: Bra.
Jag: Bor du i Karlstad?
Någon: Ja.
Jag: *vill bort därifrån* Jaha...vad jobbar du med?
Någon: I butik.
Jag: Vad gjorde du efter skolan?
Någon: Bodde i Umeå ett tag.
Jag: *panik* Har du familj?
Någon: Nä, jag har bara mig själv.
Jag: Och det kanske räcker med det?
Sorti.

Ärligt talat, ingen människa förtjänar en förolämpning mitt på blanka dan. Men om man tar initiativet att kasta sig över en gammal kompis så har man väl ändå ansvaret att hålla igång samtalet? Helt plötsligt verkade det som om jag hälsat först. Stör mig på sånt och därav den verbala grodan.

lördag 12 juli 2008

Krysshjälp

Jag löser bildkrysset i Allers och har kört fast på de två sista:

- Förbjuden: fem bokstäver, den första är O, den fjärde är G.

- Felaktighet som figurerar i pressen: fyra bokstäver, den fjärde är A.

Någon?

Resa ensam

Imorgon åker jag och maken för att flytta min mor. Det innebär bland mycket annat att vi kommer att sova borta från barnen en natt. Första gången jag sover borta från Minstingen. Jag vet att jag kommer att längta efter dom. Men så är det ju alltid, det är skönt med en paus men i tanken slappnar jag aldrig av.

Det ska dock bli lyxigt att få åka bil i lugn och ro. Ingen underhållning av barn, inget gnäll, ingen som ställer frågor om precis allt, bara tyst.

Men ännu lyxigare är det att slippa mastodont packningen. Jag behöver bara tänka på mig själv. Så jag funderar på att vara lite crazy och endast packa ner tandborsten. Jag menar trosorna kan jag ju alltid vända ut och in.

fredag 11 juli 2008

Modemiss #2

Min bror har fått barn. Vi kommer att träffa dom i nästa vecka så med min goda framförhållning har jag köpt present i form av kläder. Jag gick och valde mycket länge. Tittade, kände, höll i, hängde tillbaka, gick runt runt i butiken. Tillslut landade jag i några fina plagg. Så nöjd att ha detta avklarat då det gärna blir så att jag springer runt i affärerna i sista stund och tar vad jag hittar i flykten, skuttade jag ut ur butiken med påsen svängandes i min hand.

Först två timmar senare i bilen på väg bort från butiken slår det mig att jag köpt flickkläder då min bror fått en pojk. Visst rosa funkar på ett gossebarn men nu är det ju inte jag som ska klä barnet och om jag känner min bror rätt så är det butikernas blå och lila avdelningar som bestämmer barnets kläder och kön.

Jag blir bara så trött på mig själv...

torsdag 10 juli 2008

Vad vet coop som inte jag vet?


Efter två veckor i utlandet undrar jag om det skett vissa förändringar som jag borde veta om?

Modemiss


En gång varje sommar tar jag fram mina Ullareds leggings i hopp om att jag ska känna mig bekväm. Men nej. Även i år kvarstår faktum att jag känner mig som en 33- årig tant. De åker av och sparas till nästa år.

måndag 7 juli 2008

Borta bra men hemma bäst

Då drar det ihop sig för hemfärd och semester. Skönt med ledigt men vill inte mötas utav det eviga regnet i Sverige. Här är det varmt och skönt. Här är det galet; krig, hat, religiositet, två folk som båda har rätt att existera och Jerusalem, denna bländande och gnistrande stad.

Jag har sett mycket som jag inte kan acceptera och åker hem med en känsla av maktlöshet och en evig kärlek till det Palestinska folket. Vi ses hemma i Svedala...på med täckjackan.


Varför blir texten så ihop tryckt i andra stycket????

fredag 4 juli 2008

onsdag 2 juli 2008

Äckelmagad?

Igår fick jag frågan om jag är äckelmagad. Svaret blev nekande. Men så kom jag på att jag tycker att kängurur är väldigt obehagliga djur. Men då var det för sent att ändra mitt svar för jag hade redan slörpat i mig den överblivna frappen.

tisdag 1 juli 2008

Pyttelite hemlängtan

Vi är inte på en semesterresa. Det är jobb. Det börjar kännas nu. All AC och det höga tempot har gjort mig förkyld. Nu längtar jag hem en smula. Skiner solen än?