onsdag 26 september 2007

Aj.



Hur skulle detta kunna gå till? Har det hänt? Obehagligt.

Fuktig mobiltelefon

Idag har jag blivit ytterligare en erfarenhet rikare;
Låt inte eventuella barn leka med din mobiltelefon. Speciellt ska barnet undvika att suga på telefonen. Saliv leder till fuktskador. Fuktskador leder i sin tur till en havererad mobil. En fuktskadad mobil går inte på garantin.
Jag älskar min mobil. Den bästa jag någonsin haft. Men snart kommer den att dö en alldeles för tidig död. Jag måste nog arrangera en begravningscermoni. Inbjudningskort kommer på posten.

måndag 24 september 2007

De små glädjeämnena i livet

De hade ränkat kassan.
De hade gjort ren kaffemaskinen. Fatta vad pilligt det är att göra ren mjölkskummareprylen.
In kommer jag tre minuter innan stängningsdags och beställer en latte att ta med. He, he, he.

lördag 22 september 2007

Jag lever i ett informationsförorenat samhälle

Det är duktigt att få in så här mycket information på framsidan av en normalstor balsamflaska:

- Herbal Essences
- Ny!
- Fruit fusions (que?)
- Citrus duft (jo, precis så står det "duft")
- Rosa grapefrukt (yummy)
- Verbena (dä ä bra gräjer dä)
- Bergamott
- För normalt hår (så svenskt)
- Brilliant Shine Balsam
- Midelfart (hrm...)
- 95681176

fredag 21 september 2007

Skadeglädje

Skadeglädje är väl trevligt. Erkänn. Igår på parkeringen vid IKEA höll jag nääästan på att bli nermejad av en vilt backande dam. Hon bromsade in varpå hon och medpassageraren rycktes häftigt framåt och sedan slungades tillbaka i sätena. Hon la in en ny växel och gjorde sig redo att rasa fram emot sin parkeringsplats. Då fick hon värsta "tjäringstoppet".

torsdag 20 september 2007

Den nakna sanningen om dagens mode

7- åringen: Mamma, vad är leggings?
Mamman: Det är strumpbyxor utan fot.
7-åringen: Jaha, långkalsonger alltså.

Länge leve det svenska språket.

Mobiltelefoni

Han den andre har en mobiltelefon av sorten LG. Den telefonen har olika ljud för varje kommando den utför. Dessutom vägrar han den andre att lystra till min vädjan om att han ska ta bort knappljudet. Så när han messar får jag lämna byggnaden för att inte drabbas av hörselskador.

onsdag 19 september 2007

Lägg av!


Visst är det irriterande med alla dessa föräldrar som lider utav sockerfobi? Det är helt okey om de vill ge sina barn papaya som lördagsgodis istället för engelskkonfekt. Men dra inte, absolut inte med mig i denna hysteri.
När man får hem en lapp från skolan som säger att vissa föräldrar klagat på att andra barn har med sig kakor på utedagarna så blir jag fly arg. Nej, jag skickar inte med mina barn godsaker på utedagar och dylikt. Men vet ni det går att säga nej till sina barn; "nej du får inte ha med kakor på utedagarna men Anderas får det för sina föräldrar." Eller?

Jag har vänner som har barn på ett dagis som bjuder barnen på glass varje fredag. Mysigt tänker jag. Ve och fasa tänker andra. Tofu lär vara nyttigt har jag hört.

Dra inte med alla andra i er hysteri. Jag blir galen!

Till nästa utedag ska jag packa ner sju sorters kakor, två liter coca- cola och en prinsesstårta. Ja, jag är upprorisk utav mig.

måndag 17 september 2007

7- åringar vs. Svamp

Svampplockning är ett gammalt hantverk som måste utföras med största försiktighet och framförallt diskretion.
Men om du tar med dig en 7-åring ut på en svampplockarrunda så räkna med att diskretionen kommer att fara och flyga.

- HÄR VAR DET SVAMP!
- VAD SKA VI GÖRA MED ALL SVAMP?
- VAR ÄR PAPPA? RENSAR HAN FORTFARANDE ALL SVAMP?

Man ska inte synas eller höras i skogen. När det kommer bilar så försöker jag göra mig osynlig (mycket viktigt).

- MAMMA, VARFÖR GÖMMER DU DIG?
- MAMMA, VARFÖR STÅR DU STILL BAKOM TRÄDET?

Livet på en bensinstation

Jag känner alltid lite prestationsångest när jag ska tanka bilen. Jag vet nämligen hur mycket det muttras i bilarna på de som väntar i kö. Det finns ju absolut ingenting annat att göra än att titta på den person som just nu tankar.

Jag är en förstaklass muttrare, så jag vet att det gäller att vara snabb och se ut som en proffstankare speciellt när jag som kvinna ska tanka upp bilen.

Igår var det dags igen och jag velade hit och dit innan jag listat ut vilken kö jag skulle ställa mig i. Så kom det en...ja, en gubbe, för det var just vad han var. Han trängde sig förbi med sin lilla spygröna metallic bil och svängde runt liksom. Ni vet, tanklocket sitter på "fel sida".

Han körde upp bredvid oss och började tanka. Han såg så vedervärdigt kaxig ut. Jag-kom-senare-än-dig-lilla-stumpan-och-eftersom-jag-är-man-så-var-
jag-så-smart-så-jag-körde-runt-och-tankade-från-andra-hållet-ha-ha-ha

Han blev givetvis färdig före mig och körde iväg. Han körde iväg med öppet tanklock.

Hemligstämplat

Nu är det bråttom. Nu gäller det att hinna med att roffa åt sig så mycket som möjligt. Först till kvarn. Alla medel är tillåtna utom ond bråd död.

SKOGARNA DIGNAR AV SVAMP.

I helgen har vi befunnit oss på den svenska landsbygden. Jag drog ett svep upp i skogen och hittade en hel slänt med trattkantareller. Kom tillbaka till och visade stolt upp mitt fynd. Responsen var givetvis:
- Oooooo, vaaaar har du hittat doooom?

På den frågan skulle jag vilja svara:
- Sorry, jag kommer aldrig att tala om för dig var jag hittat den här svampen, min svamp. Ska du ha svamp för du själv klaffsa runt i skog och mark i röda converse och leta efter din egen föda.

Men givetvis utspelar sig följande scenario:
- Eh....jo....däruppe *pekar*
Responsen blir givetvis:
- Aaaaaaaaaaaaa *springer till svampen*

Kvar står jag och min bitterhet.
Idag ska vi ut och plocka mer svamp. Och vi lär hitta massor. Och det finns inte en chans att jag kommer att tala om var. He he

torsdag 13 september 2007

Tomt i bollen

Jag har tillbringat dagen tillsammans med Gustaf III och analyserat hans tryckfrihetspolitik. Intressant men har inte ett spatt över till ett blogginlägg. Så det får Minna stå för. Hysteriskt roligt! En "Favorit".

onsdag 12 september 2007

Paul "Askungen" Potts

Säga vad man vill om opera men det är alltid uppfriskande med en Askungensaga så här på kvällskvisten.

Återfall

Jag har fått ett återfall. Den här gången är det riktigt illa och det låter dåligt. Får liksom inte till det. Kan inte sluta.

Jag är 1 år och min mamma behöver en dag på spa

"Å, här ligger det något. Det slänger jag ner på golvet. Mycket bättre. Nu då? Nämän, där ligger det också något, där borta i hyllan. Det slänger jag ner på golvet. Mycket bättre. Hm, det där ser gott ut. Hm...smaken känns bekant...Nu vet jag! Det var oliven jag sög på förra fredagen. Och där ligger osten från frukosten. Det får ju inte förfaras. Inte gott. Jag lägger det där jag hittade det.
Å, därborta ligger något. Det slänger jag ner på golvet. Mycket bättre. Oj, nu har någon ställt tillbaka skorna i hyllan. Perfekt läge att ta ner dem på golvet igen. Kanske kan jag hitta en bärbar telefon att suga på, alternativt en fjärrkontroll."


I huvudet på en 1- åring.

tisdag 11 september 2007

Jodå ,så att...jag håller nog med....

Jag skulle så här klockan 07:22 en tisdagmorgon vilja dela ett stycke ur en text som betytt mycket för mig de senaste två timmarna;

1766 års tryckfrihetsförordning

Boktryckaren utsätter Titulblader Författarens namn, så framt thenne ej åstundar wara onämnd, hwilket icke förnekas bör, och tage Boktryckare i sådan händelse til sin säkerhet, hans skrifteliga bewis, at han skriften författat; Dock bör altid, ehwad skriften är utan namn, eller icke, therå sättas Boktryckarens egit och Stadens namn, ther tryckning skedt, jemte årtalet...


Att läsa detta är som att lyssna på en människa som glömt plocka ur bettskenan på morgonen.
Jag går nog och sätter på en kanna kaffe till.

måndag 10 september 2007

Gissa maträtten

Är man trött eller extremt disträ när man efter middagen ställer in jordnötssmöret i kylen men lämnar glassen framme?







Det var inte jag, det var han *pekar på en familjemedlem*

fredag 7 september 2007

Ansiktsboken och får från ovan

Jo, så var det detta med facebook...jag är så förvirrad...någon snubbe "high fivade" mig och nu har jag uppenbarligen gjort följande:

War Patricia has thrown a sheep at themself


Undrar vad det får för följder?

Att bannlysas:

Jag måste komma ihåg att bannlysa vänner till 7- åringen som spelar blockflöjt. De får gärna hänge sig åt denna ädla konst men inte hemma hos mig.

torsdag 6 september 2007

Håll i hatten, nu är dansbandsupproret här!

Har ni hört talas om det så kallade dansbandsupproret?
Det är några dansbandsfanatiker som tycker att det spelas alldeles för lite dansbandsmusik i Sveriges Radio P4. Så nu har P4 blivit anmälda till granskningsnämnden...Snart gör de väl en docka föreställande Annika Lantz för att med den dansa en vild bugg till tonerna av Sten & Stanley.

onsdag 5 september 2007

Jag föll för ansiktsboken

Okey, så jag var tvungen att göra ett försök fast det bar mig emot. Så nu känner jag mig lite billig liksom. Jag har skaffat mig ett facebook konto. Så där finns jag, har en vän och nu då? Jag har följande alternativ:

1. Skaffa galet mycket vänner. "Adda" alla jag hittar som jag känner.
2. Skita i det.

Vad gör man med alla sin vänner? Jag fattar inte grejen med facebook.
Kan någon förklara?
Vill du bli en utav mina galet många vänner?

Min lista. Tagning 1

Födelesedagen närmar sig och det är dags att börja tänka på vad jag ska önska mig. För närvarande ser min lista ut som följer:

1. En kurs i EcoDriving. Som min svåger mycket intelligent sa "man får betala för att lära sig köra snålt".

2. Filmmusiken till "Pride and Prejudice". Världens absolut vackraste och bästa film! Musiken är fantastico.

3. Ett Smeg kylskåp. Om min familj genast börjar spela, sjunga eller köra en pantomim utanför Konsum så kanske de har fått ihop de pengar som behövs för ett sådant underbart kylskåp.

Mitt framtida yrke

Jag tror att mina historiestudier börjar stiga mig åt huvudet. Anledningen till detta är att varje gång jag ser stadens museiintendent så kommer jag på mig själv med att tänka:
- En dag ska jag sitta på din stol och styra upp den där evighets utställningen som ni nu kört i x antal år. Mooooaaaaahahahahahahaaaaaaaaa

Idag höll jag dessutom på att meja ner honom med barnvagnen. Är det så att mitt undermedvetna försöker att få honom långtidssjukskriven?

tisdag 4 september 2007

Mja...

Carina Berg (hela svenska folket relaterar till henne som "Luuks flickvän)
Carolina Gynning (jo...ja, hon är väl den i den här trio som passar bäst i det här sammanhanget...eller nej förresten...)
Peter Jihde (men vad är det med den karln????)

En konstig trio. Den inger känslan utav att dricka ett glas apelsinjuice precis efter att man borstat tändera.

måndag 3 september 2007

Dagens komplimang

"Du är verkligen en expert på ljudeffekter!"

Jo man tackar.

Myspys hela dan'

Idag är det bara du och jag.

söndag 2 september 2007

Usch

Det är alltid lika obehagligt när Minstingen dricker sitt eget badvatten.