måndag 30 april 2007

Tomhänt och slokörad

Jag har varit på aution idag. Lämnade man och barn hemma i lägenheten som var i stort behov av sanering. När vi städar under soffan eller under sängen så hittar vi alltid horder av strumpor...det tycker jag är konstigt.

Jo, auktionen, jag gick runt och sneglade inuti skåp, i botten på fyndlådor, vände på koppar för att kolla stämpeln. Det där med att kolla under saker, ni vet som de gör på antikrundan kan ju se bevandrat ut.

Men i ärlighetens namn så måste jag erkänna att jag vet inte vad jag ska titta efter. Medelsvensson som jag är så har jag baskunskaperna; Rörstrand, Höganäs, Gustavsberg...that's pretty much it.

Jag noterade numren på utropen i mitt lilla block och tänkte att nu ni! Här sa dä bli handla utta!

Jag ropade inte på en pryl! Jag ropade två gånger åt min vän som var med. Inte en pryl! Jag kom helt av mig och vet du vems felet var? En jättesöt liten farbror från en närbelägen håla. En såkallad "uppköpare" och han levde minsann upp till det sa' du veta.
Otroligt frustrerande.
Allt som jag spetsat in mig på ropade han på...nästan allafall. Så nu sitter han hemma i sitt hus och putsar de fina tennfaten, bäddar med linnelakanen, möblerar sin hall med den fina gamla byrån och skriver vackra dikter vid det fantastiskt fina skrivbordet (det finaste jag sett). Undrar om han dricker öl ur något utav sina etthundratjugo stop som han ropade in?

söndag 29 april 2007

Sur som stryk

Ibland kan man lite skämtsamt säga eller höra "åh, jag tror minsann att någon har vaknat på fel sida idag..." Idag blev en sådan dag. Jag vaknade på fel sida. Känslan infinner sig omedelbart när jag vaknar på morgonen. Jag är tok sur helt enkelt. Irriterad på allt och alla. Det handlar inte om att saker och ting inte går min väg, jag är bara...sur.
Allt triggar mig; bortskämda snorungar, ugnsluckor som inte sitter där de ska, stekt korv, en fullbokad lördag, avbitna naglar, sladdriga toppar, villoläror...

Men så kommer jag hem efter en lång dag och upptäcker att Karate Kid 3 går på kanal 6 (jepp, vi har endast det digitala basutbudet). Då känns det lite bättre. Men så slår jag över till tv4 och nyheterna och ställer mig återigen frågan; vad i all världen har de gjort med sin studioinredning? Blev sur igen...

fredag 27 april 2007

"Googla"

Det är ett gissel med alla dessa bloggar som numera dyker upp när jag "googlar". Speciellt bloggar från Bröllopstorget...varför??
Jamen typ, googlar på "Magnolia" för det tycker jag är ett fint träd. Scrollar mig ner och hittar ordet magnolia på en blogg på Bröllopstorget. Varför envisas jag då med att öppna just de bloggarna...bara för att läsa "vi har äntligen bestämt oss för magnolia i kyrkan. Hasses farfar odlade magnolia i sitt badkar och vi tycker den symboliken är SÅ fin..." varför envisas jag med att öppna de bloggarna...varför??